Het verhaal van Stijn

"SkaaL was de eerste en daar ben ik blijven hangen. We hadden direct zo’n goede klik."

Stijn

Stijn zocht tijdens zijn deeltijdstudie Bouwkunde naar een passende baan in deze branche. Zijn zoektocht begon bij Kracht en dat bracht hem een aantal maanden geleden bij SkaaL in Amsterdam. SkaaL is een adviesbureau die verschillende bouwprocessen voorziet van solide bouweconomisch advies. Dankzij Kracht zit Stijn hier nu helemaal op zijn plek! 

De zoektocht

Stijn begon zijn carrière in de sportbranche en heeft hier vele jaren in gewerkt. In deze periode heeft hij als profcoach gefungeerd bij studentenroeiverenigingen in Nederland. Ook heeft hij als Assetmanager gewerkt voor de olympische tak van de Nederlandse Roeibond. Naast dit alles was (en is) hij bezig met zijn deeltijdstudie Bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht. Omdat hij merkte dat zijn werk en studie lastig te combineren was, maakte hij de keuze om te gaan werken in de richting waarin hij voor wordt opgeleid en waar zijn interesses liggen.  

Zijn zoektocht naar een passende baan in de bouw begon hij eerst zelf. Hij merkte al snel dat hij niet wist waar hij moest beginnen en vroeg zichzelf af: “Hoe kan ik het beste in de bouw aan de slag?”  
Na wat zoeken op het internet zag hij op de website van Kracht interessante vacatures en baanbeschrijvingen. Omdat hij het gevoel had er zelf niet uit te komen, liet hij op de website zijn contactgegevens achter. Gijs, Consultant Bouw Architecten en Ingenieurs, nam direct contact op met Stijn en plande een kennismakingsgesprek in Amsterdam in om een gezicht achter het telefonisch contact te krijgen.  

“Als je zelf opzoek gaat in een sector waarin je niet bekend bent, is dat lastig. Waar ga je beginnen?”  

Omdat je als starter zoveel kanten op kan in de bouw, wist Stijn gewoon niet wat hij precies wilde gaan doen. In eerste instantie ging zijn voorkeur uit naar de functie: BIM-Modelleur. Maar Stijn verteld lachend: “Gijs zei direct: Nee, jij bent geen BIM-Modelleur.” Door de ervaring in het vak en de kennis van de markt, heeft Gijs een goede inschatting gemaakt. “Al vrij snel bleek dat er veel meer mogelijk was in de markt dan dat ik zelf doorhad.” Binnen 2 weken heeft Gijs verschillende sollicitaties geregeld voor Stijn waarvan het eerste gesprek bij SkaaL in Amsterdam. “SkaaL was de eerste en daar ben ik blijven hangen. We hadden direct zo’n goede klik.” En dat blijkt, want Stijn zit nu als Bouweconomisch Adviseur helemaal op zijn plek bij SkaaL.

“Ik was hier nooit zelf terecht gekomen, sterker nog: ik had SkaaL helemaal niet gekend!” 

Zijn werk

Waar Stijn zich bij SkaaL mee bezighoudt is het uitbrengen van bouwkostenadviezen. Voor wat hij tot nu toe heeft meegemaakt is dit voornamelijk voor grote projecten geweest die zich bevinden in de aanbestedingsfase zoals bijvoorbeeld woningbouw en tenders. “Wij zorgen met weinig informatie, dat het duidelijk is voor iedereen wat er gaat gebeuren en we proberen mee te denken in oplossingen.”  
Stijn wordt blij van zijn werk. Hij is dagelijks bezig met mooie projecten en gaat vaak met ervaren collega’s langs bij de bedrijven waar SkaaL advies voor uitbrengt. “Je moet me niet de hele dag achter een computer zetten.” Daarom stuurt SkaaL hem meer op het klantencontact. Daar krijgt hij de meeste energie van.  

Naast dat hij 36 uur in de week werkzaam is voor SkaaL studeert hij nog steeds deeltijd. Dit jaar hoopt hij af te studeren. Het is pittig maar gelukkig zijn ze vanuit zowel SkaaL als zijn opleiding erg meedenkend. Het werkt voor hem goed dat zijn werk nu aansluit op zijn studie. 

Waarom SkaaL?

Gijs vroeg Stijn tijdens hun eerste gesprek wat voor een soort bedrijf hij zoekt. “Een klein bedrijf, weinig man en grote onderlinge cohesie.” Op het moment dat hij binnenkwam bij Skaal, vielen deze punten hem dan ook direct op: klein kantoor, gezellige mensen en een open gesprek. Tijdens dit eerste gesprek kwam al snel de vraag vanuit Jeroen, partner van SkaaL, wanneer hij voor de tweede keer op gesprek kon komen. Dit voelde goed en Stijn wist meteen: “Oké, dit wordt hem gewoon en hier ga ik voor!” Na dit gesprek belde hij naar Gijs om te vertellen dat hij de sollicitatiegesprekken bij de andere bedrijven af kon zeggen. 

Uitdaging

“De overstap naar een ander vakgebied was überhaupt al een uitdaging” zegt Stijn lachend. Qua gedrevenheid en willen zit het goed, al zegt hij het zelf. Toch merkt hij dat hij vakinhoudelijk nog veel meer wil leren. Hij kijkt daarom veel mee met zijn ervaren collega’s. “Er is nergens een opleiding die je opleidt tot kostendeskundige. Het is een vak dat je leert door te doen.” 

Het succes

De vraag hoe het contact met Gijs is geweest is een open deur. Hij antwoordt dan ook enthousiast: “Het was top!” In het eerste intakegesprek hebben ze het termijn besproken en de verwachtingen gemanaged. Dit verliep heel goed. Daarnaast kon hij Gijs altijd bellen, appen en mailen. Alles werd al binnen 3 weken geregeld, omdat de samenwerking zo soepel verliep. Stijn vindt de werkwijze die Kracht hanteert fijn. “We hebben een persoon voor ons, wat vinden wij dat hij voor een persoon is? Bij welk bedrijf zou hij of zij passen? Dit zou ik nooit zelf in hebben kunnen schatten.” Ook Gijs kijkt goed terug op de samenwerking met Stijn: “Het is echt een leuk traject geweest! Het is bijzonder om te zien waar je nu staat ten opzichte van waar je stond toen we voor het eerst om de tafel gingen.”  

Gijs Maliepaard

SkaaL is het bureau voor gedegen bouweconomisch advies. Wil jij ook werken bij SkaaL en je bijdrage leveren aan Nederlands' grootste ontwikkelingen? Of ben jij benieuwd welke andere kansen er in de bouw & vastgoedsector liggen? Neem dan contact op met mij en maak net als Stijn een keuze voor ontwikkeling en vooruitgang! 

 
Gijs Maliepaard
Gijs Maliepaard
  • 06 55 35 57 88