Tips van Kracht!

4 Tips voor het vinden van jouw eerste baan.

Hoe vind je jouw eerste baan?

Na jaren in de studiebanken ben je dan nu eindelijk afgestudeerd.
Met veel theoretische kennis, maar nog weinig werkervaring, start je je zoektocht naar jouw eerste baan. Maar hoe vind je deze eerste baan? Wij geven je graag wat praktische tips mee.

1. Het begint bij: weet wat je wilt!

Weten wat je wilt, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Toen ik net aan mijn eerste baan begon had ik nooit gedacht dat ik uiteindelijk in de arbeidsbemiddeling terecht zou komen. Veel beginnende carrière professionals denken vaak ‘ dit past denk ik wel bij mij, ik wil dit weleens proberen’. Dit is een begrijpelijke instelling, maar dit zal je baankans niet verhogen. Hoe past werk in jouw gewenste leven? Het kan soms helpen als je visueel maakt waar je naar verlangt, om dit vervolgens te bespreken met familie of vrienden die je goed kennen. Maar bekijk ook eens waar jouw kwaliteiten het beste tot zijn recht komen.

2. Een goed CV

Zorg ervoor dat je CV up-to-date is met je laatste diploma’s en werkervaringen, stages staan hier ook bij en schrijf daarnaast een sterke motivatiebrief. Het maken van een CV kan veel tijd in beslag nemen, een tip hiervoor: Je hebt veel gratis lay-outs op internet die je kan downloaden. Een goed cv kan erbij helpen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

3. Zet je Social Media en je netwerk in.

De meeste maken gebruik van het professionele netwerk: LinkedIn. Maar zet jij eigenlijk je sociale media hiervoor ook effectief in? Denk er bijvoorbeeld aan om een post te plaatsenwaar jij naar op zoek bent, welke regio en welke richting. Gebruik daarnaast de juiste hashtags om sneller op te vallen. Niet alleen kun je je profiel updaten en optimaliseren, ook kun je vacatures vinden en je aansluiten bij de relevante LinkedIn-groepen over jouw vakgebied. De meeste vacatures worden via via vervuld. Zorg er dus voor dat jouw netwerk op de hoogte is van jouw zoektocht naar een baan, hierbij gaat jouw post op LinkedIn ook bij helpen. Wat je nog meer kunt doen? Vraag advies aan personen die al werkzaam zijn in jouw gewenste vakgebied en stuur ze een berichtje. En wellicht kan diegene jou weer via via aandragen bij een persoon.

4. In gesprek gaan met ons, Kracht Recruitment

Hoe meer mensen weten dat je een baan zoekt, hoe groter je netwerk wordt en hoe meer kans je hebt om een baan te vinden. Bij Kracht Recruitment vergroten wij de kansen van technisch professionals op de technische arbeidsmarkt. Wij matchen hen met een organisatie die bij ze past en begeleiden hen naar een baan die op hun lijf geschreven is. Wij beloven onze kandidaten een baan waarin hun kwaliteiten, ambities en interesses samenkomen: werken vanuit Kracht. 

En het belangrijkste: heb vertrouwen in jezelf want dan straal je dit ook uit!
Veel succes! 

Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw eerste baan? Wij helpen jou graag! Neem gerust contact met ons op.