Kom in contact!

Loopbaanadvies nodig als bouwkundige?

Loopbaanadvies nodig als bouwkundige?

De banen in de techniek liggen voor het oprapen. 2022 lijkt het ideale jaar om een overstap te maken, maar is dit voor iedereen wel altijd zo’n goede zet? Natuurlijk is het altijd goed om na te denken over jouw carrière, maar wanneer je niet op je plek zit hoeft het niet te betekenen dat je gelijk van werkgever moet switchen. Bij Kracht Recruitment kunnen wij jou hierbij helpen. 

Lees in deze blog waarom het goed is om eens in de zoveel tijd een gesprek aan te gaan over jouw carrière. 

Kansen door de krappe arbeidsmarkt

Nog nooit lagen zoveel vacatures voor het oprapen. In een eerdere blog: Schaarste van technisch personeel in 2022 nog niet opgelost. Wat nu?!’ is er al aandacht besteed aan de schaarste van technisch personeel. Hierdoor hebben werkgevers er veel voor over om nieuwe mensen binnen te halen. Een hoger salaris, een sportschoolabonnement, elke dag verse broodjes of gave bedrijfsvakanties. Kandidaten hebben het voor het zeggen, want als de werkgever niet biedt wat ze willen dan kunnen ze dit wel ergens anders krijgen. 

Zo’n krappe arbeidsmarkt biedt veel kansen, maar het is erg belangrijk dat je ook de juiste keuze maakt. Voordat je een overstap maakt is het belangrijk dat je jouw wensen en behoeften goed in kaart brengt en erachter komt waar jij jezelf in wil ontwikkelen en waar je in je kracht staat. Jij bent immers verantwoordelijk voor jouw eigen geluk!

Bouwproject

Wanneer sta jij in jouw kracht?

Door de hoeveelheid bouwkundige vacatures kan het zijn dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een functie in de utiliteitsbouw of woningbouw, wil je juist werken aan lokale projecten of juist aan grote complexe projecten? Er is zoveel mogelijk, maar de juiste keuze maken kan soms erg lastig zijn. Daarom adviseren wij jezelf eerst de volgende vraag te stellen: waar ligt jouw kracht en waar word jij gelukkig van? Het antwoord op deze vraag is niet altijd gemakkelijk om te geven.

Bij Kracht Recruitment kunnen wij jou helpen bij het maken van de juiste keuze en de beantwoording van deze vraag, middels een loopbaanadviesgesprek. Samen gaan we graag het gesprek met jou aan om jou te kunnen voorzien van een uitgebreide analyse en advies over jouw technische carrière. 

Ook kunnen wij jou voorzien van salarisadvies. Je wilt tenslotte wel betaald worden naar wat je waard bent. Naast het primaire salaris zijn er ook veel andere aspecten die meespelen bijvoorbeeld: opleidingen, vrije dagen, pensioen, bonussen en/of sportabonnement. We maken samen met jou het hele plaatje compleet. Door alles in kaart te brengen kan je pas een gegronde beslissing maken. Hieruit kan komen dat een overstap voor jou de juiste keuze is, maar het kan ook zo zijn dat jouw werkgever op dit moment de juiste keuze voor jou is. Een kleine verandering bij jouw huidige werkgever, kan al een groot verschil maken. 

We hebben ook gecertificeerde gedrag- en drijfverenconsultants in dienst. Zij kunnen jouw gedrag en drijfveren in kaart brengen volgens de DISC-methodiek. Ben je hier geïnteresseerd in neem dan contact met ons op!

Loopbaanadvies Bouwkundige

Vrijblijvend loopbaanadviesgesprek aanvragen

Wil je graag een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek aangaan met één van onze consultants? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Bij Kracht werken consultants die gespecialiseerd zijn in jouw vakgebied en regio. Zij weten immers tegens welke uitdagingen je aan kan lopen of welke mogelijkheden deze sector allemaal te bieden heeft. 

Stuur een mailtje, whatsappje of bel ze op! Zij gaan graag met jou het gesprek aan. De contactgegevens kan je hier vinden.

Tom Derks

Wil je meer informatie ontvangen hoe de DISC-methodiek in zijn werk gaat en wat het jou kan opleveren? Neem dan contact met mij op!

 
Tom Derks
Tom Derks
  • 06 11 88 75 29