Ontdek Onze markt

Lees meer over de Bouw, Civiele techniek, Installatietechniek en Techniek & Industrie

De Bouw en Techniek

Ben jij jezelf aan het oriënteren op een baan in de personeelsbemiddeling? Dan is het minstens zo belangrijk om goed na te denken over de sector waarin je actief wilt zijn. Het bepaalt met welke mensen je in contact komt, waar de gesprekken over gaan die je voert en welke klanten je bezoekt, dat wereldje moet je liggen. Onze wereld is die van de Bouw, Civiele Techniek, Installatietechniek en Techniek en Industrie, hierna voor het gemak even samengevat tot bouw. Met de tekst hieronder willen we je informatie verschaffen over het reilen en zeilen van de sector en waarom wij vinden dat deze sector fantastisch is om actief in te zijn.

De bouw is volop in ontwikkeling

De bouwsector is constant en razendsnel in ontwikkeling. Dit maakt de gesprekken die je voert met klanten en kandidaten enorm interessant en dynamisch. Digitalisering, Building Information Model (3d modelleren van gebouwen), Robotica, Virtual Reality, Augmented Reality, 3D printing, Blockchain, Drones, Circulair bouwen, Modulair bouwen, gasloos bouwen, verduurzaming van gebouwen, veranderende contractvormen, veranderende processen zoals LEAN en ketensamenwerking. Ál deze ontwikkelingen spelen op dit moment in de bouw!

Een conjunctuurgevoelige sector

De bouw is een zeer conjunctuurgevoelige sector, dit houdt in dat het succes van de bouwsector afhankelijk is van het succes van een heel land. Gaat het goed met de economie, dan worden er huizen gebouwd! We komen net uit moeilijke jaren waarin het lastig was om kandidaten aan banen te helpen en klanten te werven. Je focus lag dus meer op de klant dan op kandidaat. Dat is op dit moment compleet anders! Banen in overvloed, het is oorlog om werknemers! Deze conjunctuurgevoeligheid maakt dat jouw werk, de manier van bemiddelen, verandert. En afwisseling, daar houden we van!

De mensen en hun functies

Je hebt te maken met technici in alle soorten en maten! Je spreekt een veelzijdige groep mensen met allerlei functies, persoonlijkheden en interesses. De ene dag heb je contact met tekenaars en rekenaars wie gebouwen digitaal volledig uitwerken. Zij hebben vaak een doordachte, introverte en behoudende persoonlijkheid. De andere dag spreek je uitvoerders en projectleiders; dominant, competitief en to the point! Verschillende persoonlijkheden betekent verschillende manieren van communiceren en beïnvloeden. Wederom, de afwisseling waar wij energie van krijgen!

Prachtige projecten

Ingenieurs zijn wereldverbeteraars, ze bedenken en bouwen de meest fantastische gebouwen en infrastructurele projecten. Hier zijn ze met recht trots op en kunnen ze enorm inspirerend en enthousiasmerend over vertellen. Denk aan de deltawerken, windmolens, CO2 vrije machines en de verduurzaming van gebouwen! Als consultant kom je in aanmerking met dit soort projecten en ga je ze zelfs bezoeken!

De andere kant

De andere kant van de medaille is dat de bouwwereld ook een stugge, harde en competitieve wereld is. Directieleden die dominant met je in onderhandeling gaan. Veeleisend hoogopgeleide kandidaten die het onderste uit de kan willen halen als het gaat om salaris. Maar ook mensen die qua persoonlijkheid totaal anders zijn dan de gemiddelde mensgerichte consultant. Mensen die niet het achterste van hun tong laten zien en moeizaam communiceren. Sommigen zien dit als een obstakel, wij als een uitdaging!

Wieger Willems

 
Wieger Willems
Wieger Willems
  • 06 54 60 47 71