Kennisartikel

Werken in de bouw?

Werken in de bouw? Ontdek de baan waar jouw kwaliteiten samenkomen

Is werken in de bouw jouw passie? Zoek jij de baan waar jouw kwaliteiten samenkomen? Bij Kracht Recruitment helpen we je. Jij bent expert in jouw vakgebied. Wij zijn experts in het bouwen van technische carrières. Wij helpen je in je zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zetten jou centraal. Werken in de bouw betekent vooruitgang. Is het tijd voor iets nieuws?

De bouwsector: van initiatief tot gebruik en alles ertussenin

Niets is zo divers als de bouwsector. De bouw omvat diverse processen, met verschillende specialisaties tot gevolg. Strikt gezien omvat het het hele proces van initiatief tot sloop, en soms zelfs tot recycling. Bij werken in de bouw wordt vaak gedacht aan de beroepen die te maken hebben met het letterlijke ‘bouwen’. Denk aan een metselaar, bouwvakker, loodgieter, stukadoor, tegelzetter, werkvoorbereider en kraanmachinist. Toch zijn er nog veel meer verschillende functies te vinden in de bouw, zoals een projectleider, engineer, calculator, architect, modelleur en ga zo maar door. De functies in de bouwsector zijn enorm divers!

Vacatures in de bouw? Een kleine greep uit de mogelijkheden

Benieuwd naar de vacatures die zoal beschikbaar zijn? Bijvoorbeeld die van projectleider bouwtechniek, waarbij je de spin in het web bent en de verbinding vormt tussen de opdrachtgever en de mensen die op de bouwplaats rondlopen. Je zorgt ervoor dat het project efficiënt verloopt en hebt continu overleg met verschillende partijen. Iedere dag sta jij voor bepaalde vragen en is het aan jou om de juiste antwoorden te verschaffen en oplossingen te bedenken. 

Een stapje eerder in het bouwproces werk je bijvoorbeeld als bouwkundig revit modelleur. Je brengt een idee tot leven in 3D Revit modellen en bent in staat om bouwkundige tekeningen voor elke fase in het bouwproces te maken. Daarnaast pleeg je overleg met externe partijen. Communicatie is bij deze vacature, net als bij alle vormen van werken in de bouw, van groot belang. Je bouwt immers met elkaar!

Is het regelen van de dagelijkse gang van zaken op een bouwplaats meer op jouw lijf geschreven? Dan is de functie van uitvoerder een match. Je bent verantwoordelijk voor logistiek en organisatie met betrekking tot de uitvoering en realisatie van een project. Je geeft leiding aan jouw uitvoerende team, bewaakt kwaliteitseisen en signaleert meer- en minderwerk. Je hebt oog voor detail en aandacht voor samenwerking.

Bouwproject

Dit is het gemiddelde salaris dat je kunt verwachten

Bij werken in de bouw is je salaris compleet afhankelijk van de functie die je bekleedt. Daarnaast speelt de werkervaring die je al hebt uiteraard een rol. Voor bovenstaande functies wordt gemiddeld om 3 tot 5 jaar werkervaring gevraagd. Een bouwkundig modelleur kan hierbij rekenen op een salaris tussen €3.000 en €4.000. Voor de functie van uitvoerder is het verwachte salaris €4.000 tot €5.500 en als projectleider mag je een salaris van €4.000 tot €6.500 verwachten.

Werken via Kracht? Wij zijn er voor advies én een nieuwe uitdaging

Wil je niet alleen werken in de bouw, maar ook de best passende baan vinden? Kracht Recruitment is de juiste partij voor (jawel) recruitment, loopbaanadvies, salarisadvies én krachttraining. We kijken vanuit jou als kandidaat en gaan aan de hand van een uitgebreid kennismakingsgesprek op zoek naar wat jij wilt en kunt. Als specialist in jouw vakgebied vertalen wij dit moeiteloos naar de beste, volgende stap voor jou. Hierbij helpt ons hechte netwerk van werkgevers een handje. Eén van onze consultants neemt je mee in de verschillende stappen en vertaalt jouw wensen en ambities naar een nieuw carrièreperspectief. 

Met onze hulp kijk je verder. Je hebt een goede baan, maar kan het ook beter? We laten kansen zien die nog niet bij je zijn opgekomen en die je horizon verbreden. Naast recruitment zijn wij er voor loopbaanadvies. Dit is een uitgebreide analyse van jouw sterke en zwakke punten en hiermee vinden we, samen met jou, antwoorden op vragen over je competenties, interesses, drijfveren en persoonlijke doelstellingen. Ook voor salarisadvies trek je bij ons aan de bel. Hiermee ga je goed voorbereid een arbeidsvoorwaardengesprek in.

Loopbaanadvies Kracht Recruitment

Zo kom je achter jouw kwaliteiten en talenten

We werken met de tools van TTI Succes Insights (TTISI), die ontworpen zijn om zelfinzicht op de werkvloer te vergroten. TTISI heeft grote voordelen bij het werven van nieuwe mensen, maar ook wanneer je zelf op zoek bent naar een volgende baan. Je krijgt inzicht in je drijfveren, kwaliteiten en talenten. Met de resultaten van dit assessment in handen sta je stevig in je schoenen om het gesprek met een potentiële werkgever aan te gaan. Dit is dé reden dat wij graag met dit assessment werken. Het helpt om jou op de beste plek voor dit moment te krijgen. 

Onze werkwijze in het kort

Kort gezegd zijn dit de stappen die je na het eerste contact kunt verwachten: na telefonisch contact met één van onze consultants plannen we een kennismakingsgesprek in. Wij luisteren zorgvuldig naar jouw wensen, eisen en ambities. Aan de hand van het gesprek schetsen wij jouw vakinhoudelijke kracht en matchen wij dit met concrete carrièrekansen. Is er een match gevonden? Dan is het tijd dat je op gesprek gaat. Ook daarin bieden we de helpende hand: we bereiden je voor op het gesprek en adviseren over arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden. Goed gesprek gehad? Dan is het aan jou: je gaat aan de slag. Op naar een nieuw avontuur. Bekijk onze gehele werkwijze hier.

Krachttraining voor het bijbenen van de bouwwereld

In de bouwwereld verandert alles in rap tempo. Zie dat maar eens bij te benen! Daarom bieden wij Krachttraining. Onze trainers en coaches zijn gespecialiseerd in jouw vakgebied en weten welke problemen en uitdagingen jij op dagelijkse basis tegenkomt. Denk hierbij aan een communicatie en salestraining, die je gesprekstechnieken leert waarmee je écht verder komt. Of een leiderschapstraining, waarbij je het onderste uit de kan haalt. Ten slotte bieden we de mogelijkheid tot EnterTrainen, waarbij je geheugen maximaal geprikkeld wordt. Iedere training is maatwerk en wordt ingericht met een specifieke situatie en leerdoelen in het achterhoofd. 

Ben jij klaar om te werken vanuit Kracht?