Wat is loopbaanadvies? Kansen op de arbeidsmarkt

Loop jij vast in je carrière of ben je benieuwd naar andere kansen op de arbeidsmarkt?

Loop je even vast met betrekking tot je carrière of vraag je je af wat er nog meer voor kansen liggen in de arbeidsmarkt? Dan is loopbaanadvies zo gek nog niet. Loopbaanadvies kan je helpen met een vraag of probleem over jouw werk of loopbaan. In dit blog lees je wat loopbaanadvies is, maar ook wat het vooral niet is. 

Wat is loopbaanadvies?

Loopbaanadvies is het begeleiden van werkenden of werkzoekenden met een vraag of probleem met betrekking tot hun werk of carrière. Dit kan in de vorm van hulp zijn, omdat je, op welke manier dan ook, vastloopt of omdat het niet lukt om een (passende) baan te vinden. Loopbaanadvies is een uitgebreide analyse, inclusief advies, over waar jouw sterke punten en kansen liggen. Dit alles met als doel om jou te helpen om zoveel mogelijk uit jouw loopbaan te halen.

Hoe gaat loopbaanadvies in zijn werk?

Meestal begint loopbaanadvies bij een kennismakingsgesprek of een intakegesprek. Tijdens zo’n gesprek wordt er besproken waar je tegenaan loopt en wat voor vragen je hebt. Hierbij worden ook de verwachtingen van beide partijen besproken. Loopbaanadvies kan relatief kort duren, maar kan ook wat meer tijd kosten. Dit hangt af van wie je bent, wat je kunt, wat je op dit moment doet, waar jij plezier uithaalt, waar jouw krachten liggen, maar vooral wat jij graag zou willen doen.

Wat is loopbaanadvies niet?

Een loopbaanadviseur geeft jouw adviezen en helpt je denken en zoeken in de goede richting, maar het werk moet je zelf doen. Een loopbaanadviseur kan jou bijvoorbeeld advies geven over het opstellen van jouw CV of tips geven ter voorbereiding van een sollicitatiegesprek, maar uiteindelijk maak je zelf je CV (die kan worden gecheckt door de loopbaanadviseur) en voer je zelf het gesprek.

Kracht als loopbaanadviseur

Het kan voor jou van meerwaarde zijn als jouw loopbaanadviseur expert is in jouw vakgebied. Kracht kan jou helpen in de branches bouw, civiele techniek, techniek & industrie en installatietechniek. Bij Kracht ga je samenwerken met een van onze consultants. Samen gaan jullie kijken tegen welke uitdagingen jij aanloopt. Bij Kracht werken consultants die gespecialiseerd zijn in jouw markt en regio. Hij of zij weet wat er precies speelt bij de opdrachtgevers en begeleidt je in het adviestraject. Daarnaast kun je, in overleg, aan de slag met gecertificeerde gedrag- en drijfverenconsultant (TTI Succes Insights) die jouw gedrag en drijfveren in kaart brengt volgens de DISC-methodiek. Kracht ondersteunt je op de volgende gebieden:

  • Arbeidsrecht;
  • Juridische en contractuele zaken;
  • Het opstellen van een goed curriculum vitae (CV);
  • Sollicitatiegesprekken en sollicitatietrainingen;
  • Gespreksvaardigheden;
  • Contractonderhandelingen;
  • Uitwisselen van marktkennis.

Wat kost loopbaanadvies?

Loopbaanadvies van Kracht is gratis en kost jou als kandidaat helemaal niets. Je beslist zelf of je het gesprek met een van onze loopbaanadviseurs aangaat. Wil je eerst jezelf testen op jouw drijfveren? Dat kan ook via onze website. Doe een gratis drijfverentest.

Loopbaanadvies nodig?

Vul het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk met je in contact!