Onze filosofie

Wat is werken vanuit Kracht?

Werken vanuit kracht, in je kracht staan, iemand in zijn kracht zetten… Je kunt geen functioneringsgesprek hebben of je hoort kracht-gerelateerde termen. Maar wat is werken vanuit kracht nou eigenlijk?

Wat is werken vanuit Kracht?

Vroeger koos je het beroep van je vader of een oom. En later bepaalde de sector waar veel werkgelegenheid daar was je carrière richting. Om die reden koos ik ooit voor een opleiding in de techniek. Volgens mijn leraren waren er daarna twee smaken. Of je wordt uitvoerder of werkvoorbereider. Binnen zitten leek mij niks dus het werd uitvoerder.

Uiteraard had ik in het begin van mijn carrière nog geen flauw idee wat mijn kracht was. Het eerste arbeidscontract tekende ik zonder te aarzelen, ik stroopte mijn mouwen op en ging er hard tegen aan. Al doende leerde ik waar mijn kwaliteiten, voorkeuren maar ook waar mijn valkuilen lagen. Ik ontdekte dat techniek niet mijn sterkste kant was en dat ook niet zou gaan worden. Eerlijk gezegd was ik niet de allerbeste uitvoerder. Mijn talent en interesse lagen het omgaan met klanten en collega`s, maar niet bij de techniek.

Waar talent en interesse samenkomen, daar vindt ontwikkeling plaats. Ik heb toen heel bewust de overstap gemaakt naar de arbeidsbemiddeling omdat ik het contact met mensen en klanten ontzettend leuk vind. Maar dan wel in de bouw en infra, want daar ligt mijn kennis. Vanaf die tijd voelde het alsof ik mezelf in sneltreinvaart ontwikkelde. Op dat moment is in mijn hoofd het zaadje geplant voor de filosofie werken vanuit Kracht. Hier komen willen en kunnen samen in mijn optiek.

Werken vanuit Krachtß

Ik heb ondervonden wat het kiezen van de juiste richting met je doet en daarom vind ik het gaaf om andere mensen volgens deze filosofie te helpen om de voor hun juiste richting te vinden. Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen te laten werken vanuit hun Kracht. Juist dankzij mijn eigen ervaringen in het verleden ben ik in staat om anderen te helpen zodat zij veel eerder op het juiste spoor komen. Dat geeft mij, maar ook de ander, werkplezier.

Wanneer je investeert in je eigen kwaliteiten en interesses, dan komen zaken als geld verdienen, zekerheid en carrièrekansen vanzelf in de slibstream mee. Geloof jij in werken vanuit Kracht? Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jouw ideeën en jouw verhaal. Wanneer werk jij vanuit jouw kracht, wat zijn de voordelen daarvan en wanneer is dat zichtbaar?

Interesse gewekt? Wieger Willems

Voel je aangesproken of wekt dit verhaal je interesse? Kracht bemiddelt hoger kader personeel in de bouw, civiele techniek, installatietechniek en techniek & industrie, maar we zijn ook op zoek naar talentvolle professionals met een technische of commerciële achtergrond om ons eigen team te versterken. Neem contact met mij op of neem eens een kijkje bij onze interne vacatures!

 
Wieger Willems
Wieger Willems
  • 06 54 60 47 71
 
 
Word ook een succesverhaal

Jouw route naar succes begint bij Kracht. Bekijk onze vacatures of neem direct contact op met een van onze consultants.