Het verhaal van Michel Werken vanuit Kracht

Waar willen en kunnen samen komen, ontstaat werken vanuit kracht.

Van zekerheid naar werkgeluk

Werken vanuit Kracht. Het klinkt zo makkelijk, maar dat is het niet voor iedereen. Waar willen en kunnen samen komen, ontstaat werken vanuit kracht. Soms zit je niet goed op je plek, maar lijkt overstappen naar een nieuwe werkgever een te spannende stap. Dit kan te maken hebben met zekerheid, je thuissituatie, studiekosten of andere belemmerende zaken. Geen prettige situatie natuurlijk, omdat je een groot deel van je tijd bezig bent met je werk. Maar juist doorgaan in een “verkeerde” functie leidt tot risico’s. 

Wij spreken bij Kracht Recruitment regelmatig mensen die zich in deze situatie verkeren. Altijd vervelend om te horen als mensen niet meer 100% op hun plek zitten. Onlangs zijn wij in contact gekomen met Michel Janssen die zich in een dergelijke situatie bevond. Met zijn verhaal willen wij andere mensen inspireren. 

Michel is een enorme liefhebber van de techniek. Aan tafel bij ons spat de passie er vanaf. Hij wordt enthousiast van mooie projecten in de openbare ruimte, die hij samen met zijn team mag voorbereiden en uitvoeren. Na 24 jaar bij een gemeente te hebben gewerkt kiest hij nu voor een advies- en ingenieursbureau. 

Contract ondertekenen

Michel heeft zijn werk bij de gemeente jarenlang fantastisch gevonden. Nu is de rol van gemeenten enorm veranderd door de jaren heen. Taken worden steeds meer uitbesteed aan bijvoorbeeld advies- en ingenieursbureaus en aannemers. Dit resulteerde dan ook in een andere rol voor Michel, waar hij zich minder prettig bij voelde. 

Samen met Michel hebben wij samen uitgediept hoe zijn ambities, kwaliteiten en persoonskenmerken eruit zien, zijn willen en kunnen. Op basis hiervan hebben we hem kennis laten maken met BOOT, een middelgroot advies- en ingenieursbureau met een familiaire sfeer en cultuur, waar ze bezig zijn met projecten waar Michel energie van krijgt. Aangezien het eerste gesprek oriënterend van aard was, zonder een concrete vacature erbij, hebben beide partijen eerlijk kunnen sparren over hoe er mogelijk samengewerkt kan worden. 

Na dit eerste oriënterende gesprek volgde er snel een tweede gesprek, waarbij samen werd gekeken wat voor rol er voor Michel gecreëerd zou worden, op basis van zijn kwaliteiten en ambities. Daardoor is de juiste match gecreëerd. Hij maakt de keuze voor werkplezier, ontwikkeling, mooie projecten en werken in een sfeer en cultuur die hem op het lijf geschreven is. 

Inmiddels is Michel begonnen bij BOOT als ontwerpleider/projectleider. Wij willen Michel enorm veel plezier en succes wensen en BOOT bedanken voor de fantastische samenwerking.