Het verhaal van Lisanne

"Mijn verhaal werd niet alleen aangehoord maar ook echt begrepen! Zodoende werd ik op de juiste plek voorgesteld."

Lisanne

Na het afronden van haar Bachelor Bouwkunde en Master Real Estate & Housing, was Lisanne op zoek naar haar Kracht. Ze wilde zich oriënteren: “Waar ben ik goed in en waar komt dat goed tot zijn recht?”. Zodoende is ze toentertijd gestart aan het Talent in Huis Traineeship bij diverse woningcoöperaties. Deze ervaring, de banen die volgden en uiteindelijk de reis door Zuidoost-Azië, hebben haar geholpen deze periode af te sluiten en te bedenken wat ze écht wil gaan doen.

Haar zoektocht

Lisanne had na meerdere jaren werkervaring en diverse projecten en bedrijven van binnen gezien te hebben, behoefte aan meer stabiliteit. Ze wilde zich verder ontwikkelen binnen 1 vakgebied en hier expert in worden.

Lisanne besloot daarom verder te kijken en kwam door middel van een sollicitatie bij Kracht in contact met Coen. Ze kende Kracht al qua naam en wist dat wij zeer diverse vacatures beheren in haar werkveld. “Als Kracht echt alles onder éen dak heeft, dan is het fijn om in ieder geval binnen te raken en met iemand in gesprek te gaan. Dan wordt er vanzelf wel de juiste kant op gewezen.”
Zo geschiedde. Coen, Consultant Bouw Architecten & Ingenieurs, zag de sollicitatie van Lisanne binnenkomen en wilde haar graag spreken om te kijken wat hier precies achter zat.

In de sollicitatie van Lisanne zat een zoektocht verborgen. Door de vele werkzaamheden die ze heeft gedaan, merkte ze dat ze nergens het gevoel heeft ervaren dat ze alles onder controle had. Daarom wilde ze op zoek naar duidelijke randvoorwaarden waarin ze fijn zou kunnen functioneren. Hierin wilde ze graag meer grip krijgen op het proces. Ze wilde hierbij graag haar eigen creativiteit inzetten en aan de voorkant van een project betrokken zijn. Coen begreep haar situatie direct en er kwam direct 1 partij in hem naar boven die perfect bij haar verhaal past: LSa.

"Met mijn creativiteit wil ik juist die input terugleggen en mensen inspireren.”

LSa

Lisanne was direct enthousiast over het voorstel van Coen om als huisvestingsadviseur te gaan starten omdat het goed leek aan te sluiten op haar wensen. Na het eerste gesprek bij LSa was het dan ook snel van beide kanten duidelijk dat ze met elkaar verder wilde. LSa is een relatief klein bedrijf maar wel volop in ontwikkeling. Dit past goed bij Lisanne omdat je snel op je plek zit, je goed weet wie je collega’s zijn en aan wie je wat hebt. Binnen de organisatie wordt echt gekeken naar de Kracht van iedere collega en zodoende wordt dat ingezet op de juiste manier. 

“We zijn met een club mensen met wie we vooruit willen kijken.”

Huisvestingsadvies

Binnen LSa is Lisanne gestart als Huisvestingsadviseur. De werkzaamheden die zij in deze rol uitvoert zijn haar bekend. Tijdens haar vorige baan kwam ze, naast vele andere werkzaamheden, in aanmerking met huisvestingsadvies. Dit is iets wat ze specifiek erg leuk vindt omdat ze graag werkt tijdens de beginfase van een project. Tijdens deze fase zit ze aan de voorkant van een project en dat is precies waar ze haar creativiteit kwijt kan.

Hierin betrekt ze de gebruikers, leert ze de organisatie en haar afdelingen kennen en komt ze er achter wat er wel en juist niet op het desbetreffende kantoor gebeurt. Dit gebeurt door middel van interactieve workshops, input ophalen en deze verwerken in een rapportage waarin men zich herkent. Hierin houdt Lisanne vaak als uitgangspunt de kernwaarden van de organisatie aan. Hoe vertaal je bijvoorbeeld de kernwaarde ‘vertrouwen’ naar de huisvesting, gebouwde omgeving of het interieur van een organisatie?

“Het is heel mooi om de vertaling van kernwaarden te kunnen leveren en uiteindelijk met het resultaat te komen dat past bij de organisatie.“

Lisanne is op een voor haar perfect moment gestart. LSa is volop in ontwikkeling en dit biedt haar veel kansen. Hierdoor krijgt ze de ruimte om haar functie te vormen op een manier die voor haar goed werkt en goed voelt. Dat is heel waardevol voor Lisanne omdat ze vaker heeft mee gemaakt dat als je niet binnen een bepaald profiel past je toch buiten de boot valt. Daarnaast heerst er binnen de organisatie een open cultuur waarin respectvol met elkaar wordt omgegaan en dat voelt voor haar heel warm aan.

Toekomst

Wat betreft de toekomst van Lisanne binnen LSa is ze open-minded en staat ze enthousiast tegenover de mogelijkheden die LSa haar kan bieden. Anders dan verwacht hoeft ze niet per se te groeien en meer opdrachten te krijgen. “Ik wil gewoon graag goed mijn werk doen en hier vertrouwd mee zijn. Ik hoef niet alle verantwoordelijkheden van de wereld te krijgen, als ik maar de inhoud en kwaliteit kan leveren en vanuit mijn Kracht werk.”
Dit is precies wat ze aangaf toen ze aan het begin van haar zoektocht stond. Nu ze de match bij LSa gevonden heeft is dit ook wat ze dagelijks doet; goed resultaat leveren voor de eindgebruiker en daar nog beter in worden dan ze al is. Bovendien is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dit bij elkaar opgeteld is wat het voor haar heel leuk maakt om bij LSa te werken.

De samenwerking

Achteraf, vertelt Lisanne, was alles binnen een week geregeld en dat was toch best spannend. Had ze er niet beter over na moeten denken? Had ze niet nog meer bedrijven moeten spreken? Toch voelde het van beide kanten direct heel goed. En dat gevoel blijkt nu ook te kloppen op lange termijn!

Haar ervaring met Coen en Kracht is heel positief. Ze is vaker benaderd door recruiters maar 90% van de tijd werd er niet de tijd genomen om haar echt te leren kennen en haar verhaal achter de vraag te ontdekken. Rondom recruiters hangt haar inziens vaak een gemengd beeld. Daarom vond ze het juist fijn om te ervaren dat het ook echt anders kan. “Mijn verhaal werd niet alleen aangehoord maar ook echt begrepen! Zodoende werd ik op de juiste plek voorgesteld. Dat geeft vertrouwen!”
Dit is precies waarom Coen zijn werk bij Kracht doet. Het is voor hem heel belangrijk om dat gevoel te geven en het is fijn dat Lisanne dat zo ervaart en hiermee op haar plek zit bij LSa.

Coen Looijenga

Lisanne legde een zoekende hulpvraag neer bij Kracht. Haar verhaal werd niet alleen aangehoord maar ook echt begrepen. Zodoende werd Lisanne op de juiste plek voorgesteld. Binnen LSa zit ze op haar plek en kan zij zich verder ontwikkelen. Heb jij, net als Lisanne, ook behoefte aan een werkomgeving waar jij écht tot je recht komt en werkt vanuit jouw Kracht? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!

 
Coen Looijenga
Coen Looijenga
  • 06 25 45 79 39